'Gözübüyük ging langs op De Herdgang bij PSV omtrent veelbesproken beslissing'

26 juli 2022 om 07:47
Laatste update: 26 juli 2022 om 07:59

Serdar Gözübüyük heeft een onderhoud gehad met PSV, meldt De Telegraaf. De Nederlandse arbiter gaf op 8 mei in de slotfase een omstreden penalty aan Feyenoord in de wedstrijd met de Eindhovenaren, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Bij PSV zag men die wedstrijd - en dus vooral de beslissing van de scheidsrechter - als keerpunt in de titelstrijd. Uiteindelijk ging Ajax aan de haal met het kampioenschap: de Amsterdammers eindigden twee punten boven de Brabanders. De ochtendkrant weet dat Gözübüyük het initiatief nam voor het gesprek.

Op de Herdgang zou de leidsman met PSV gesproken hebben. Op basis van bronnen baseert De Telegraaf dat Gözübüyük zich voornamelijk verweerd zou hebben over de veelbesproken beslissing. Na een snoeihard schot van Jens Toornstra, probeerde Mauro Júnior (terwijl hij van de bal wegdraaide) de poging te blokken. Hoogst ongelukkig toucheerde het leder zijn arm, waarna Feyenoord een penalty kreeg. Cyriel Dessers schoot raak en zorgde daarmee in de blessuretijd voor de 2-2 eindstand.

De VAR greep volgens Gözübüyük niet in, omdat er sprake was van een fifty-fifty-geval. Daarnaast zou de scheidsrechter de nieuwe (toepassing van) spelregels hebben voorgelegd in Eindhoven. De ochtendkrant vroeg hem om een reactie. "Net als bij Ajax en AZ was dit een nuttige middag met spelers en staf", aldus Gözübüyük.