'Voormalig supertalent' keert terug in Nederland: Emmen hengelt Zivkovich binnen

25 juli 2022 om 16:55
Laatste update: 25 juli 2022 om 17:21

FC Emmen heeft een opvallende slag geslagen op de transfermarkt. De Drenthenaren hebben Richairo Živković terug naar de Eredivisie gehaald. Het voormalig supertalent komt over van Rode Ster Belgrado en tekent voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Dat bevestigt Emmen via de officiële clubkanalen. De geboren Assenaar maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie, bij FC Groningen. Ajax erkende zijn potentieel en haalde hem in 2014 naar Amsterdam, maar tot een doorbraak kwam het niet. Na uitleenbeurten aan Willem II en FC Utrecht ging Živković vervolgens aan de slag bij KV Oostende, Changchun Yatai, Sheffield United en Rode Ster Belgrado.

De pas 25-jarige Živković keert nu terug bij Emmen, een club uit de provincie waarin hij geboren is. “Ik heb in het buitenland geweldige ervaringen gehad, maar de laatste tijd minder minuten gemaakt dan ik had gewild. Daarnaast wilde ik graag terug naar Nederland en FC Emmen biedt me die kans. Ik kijk ernaar uit om alles te geven in een vol stadion in Drenthe!”, aldus de spits.