Transfernieuws

'Ten Hag wil na vertrek Wan-Bissaka opnieuw oude Ajax-bekende naar United halen'

'Ten Hag wil na vertrek Wan-Bissaka opnieuw oude Ajax-bekende naar United halen'

24-07-2022 11:45

Manchester United is op zoek naar een nieuwe rechtsback. Waar Denzel Dumfries zaterdag door La Gazzetta dello Sport als potentieel doelwit werd aangedragen, meldt Fabrizio Romano zondag dat Sergiño Dest hoog op het verlanglijstje van Erik ten Hag staat.

De transferspecialist weet daarnaast te melden dat Aaron Wan-Bissaka mag vertrekken en United 'binnenkort' een bod verwacht op de rechtervleugelverdediger. Crystal Palace - zijn vorige werkgever - geldt als mogelijke bestemming. De onderhandelingen met Barcelona over een transfer van Dest zijn nog niet geopend, vertelt Romano bij CaughtOffside.

Het één en ander hangt af van de toekomst van Wan-Bissaka. Als hij besluit te blijven op Old Trafford, lijkt de komst van Dest niet aannemelijk. Diogo Dalot is de andere rechtsback in de selectie van United. Manager Erik ten Hag werkte eerder samen met de Amerikaans international bij Ajax. De Oldenzaler liet Dest in 2020 vertrekken naar Barcelona, dat 21 miljoen euro voor hem neertelde. De actuele marktwaarde van de wingback bedraagt volgens Transfermarkt momenteel achttien miljoen euro. 

In een eerder stadium gaf Dest in niet misverstane woorden aan te willen blijven bij FC Barcelona. Het is niet bekend of de Amerikaan nog steeds achter die woorden staat.