Nieuws

'Bassey past goed bij Ajax, hij kan brengen wat Timber iets minder heeft'

'Bassey past goed bij Ajax, hij kan brengen wat Timber iets minder heeft'

18-07-2022 23:08

Calvin Bassey staat op het punt om de overstap van Rangers FC naar Ajax te maken. Christian Willaert is ervan overtuigd dat de Nigeriaanse verdediger een goed koppel kan vormen met Jurriën Timber.

"Toevallig was ik bij de Europa League-finale in Sevilla. Daar maakte hij in het begin van de wedstrijd een grote fout, die hij zelf ook weer herstelde. Verder was hij wel een van de uitblinkers aan de kant van Rangers. In totaal had hij in die wedstrijd 21 balveroveringen", zegt Willaert over de 22-jarige linkspoot. "Iedereen ziet hem als linker centrale verdediger, maar hij is bij Leicester City eigenlijk opgeleid als linksback. Daar speelde hij in het begin bij Rangers ook. Giovanni van Bronckhorst heeft hem pas in het hart van de verdediging opgesteld."

Willaert weet dat Bassey op beide posities uit de voeten kan en dat is volgens hem een kracht. "Daarnaast heeft hij veel snelheid en een goede voorzet. Zijn passing is goed, maar hij is ook heel sterk in de duels. Die cijfers zijn enorm goed", vervolgt Willaert. "Ik denk dat hij een goede opvolger is voor Martínez. Hij zou een goed duo kunnen vormen met Timber. Bassey is voetballend misschien minder, maar hij kan brengen wat Timber iets minder heeft."