'Ex-PSV'er Zinchenko vertrekt voor 38 miljoen euro naar Noord-Londen'

18 juli 2022 om 22:09
Laatste update: 18 juli 2022 om 22:11

Oleksandr Zinchenko maakt de overstap naar Arsenal. De Oekraïner van Manchester City heeft een akkoord bereikt met The Gunners, nadat de ploegen onderling al rond waren.

Dat meldt The Athletic. Zinchenko zal zijn handtekening onder een vierjarig contract gaan zetten in Noord-Londen. Arsenal moet diep in de buidel tasten voor de ex-PSV'er, die voor een totaalbedrag van zo'n 38 miljoen euro de overstap maakt naar The Gunners. Zinchenko zal deze week het trainingskamp van City verlaten voor een medische keuring bij de Londense grootmacht. 

De Oekraïner wordt bij Arsenal herenigd met Mikel Arteta. De manager van Arsenal werkte in het verleden als assistent van Pep Guardiola al samen met Zinchenko. Mede door zijn veelzijdigheid zou Arteta de Oekraïner graag naar Arsenal willen halen. 

Zinchenko staat sinds 2016 onder contract bij Manchester City. In zijn eerste seizoen speelde de veelzijdige Oekraïner op huurbasis voor PSV. In zijn periode in Manchester legde hij vier keer beslag op de landstitel, won hij de League Cup en veroverde Zinchenko de FA Cup.