Portugal recht de rug en houdt gelijkspel over tegen Zwitserland in Oranje-poule

09-07-2022 19:58

De eerste wedstrijd in de poule van de Oranje Leeuwinnen is in een gelijkspel geëindigd. Portugal keek na vijf minuten al tegen een 0-2 achterstand aan, maar de ploeg rechtte de rug en hield een 2-2 gelijkspel over aan het duel met Zwitserland.

Portugal mocht in plaats van het uitgesloten Rusland naar het toernooi en begon dramatisch aan het duel. De eerste twee kansen waren direct raak voor Zwitserland: Coumba Sow en Rahel Kiwic waren trefzeker voor de Zwitsers en zaten na vijf minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.

De Portugezen leken tijdelijk klaar voor een oorwassing, maar de ploeg van Fransisco Neto herpakte zich en kwam terug in de wedstrijd. Diana Gomes zorgde voor de aansluitingstreffer en Jéssica Silva zette haar naam op de gelijkmaker. In de slotfase kregen beide ploegen nog kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar beide landen moeten het doen met één punt.

De Oranje Leeuwinnen nemen het om 21.00 uur op tegen Zweden. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 3. De twee landen zijn de favoriet om de poule te winnen en zullen tevreden zijn met het gelijke spel tussen Portugal en Zwitserland.