Nieuws

Wilshere (30) hangt voetbalschoenen aan de wilgen met emotioneel afscheid

Wilshere (30) hangt voetbalschoenen aan de wilgen met emotioneel afscheid

08-07-2022 19:38

Jack Wilshere heeft besloten zijn carrière als professioneel voetballer te beëindigen. De dertigjarige Engelsman maakte furore bij Arsenal FC en stond te boeken als groot talent, maar de middenvelder werd uiteindelijk te veel geplaagd door blessures. 

Wilshere maakt via sociale media bekend dat hij niet meer als speler actief zal zijn. De middenvelder dook in februari verrassend op bij de Deense middenmotor Aarhus GF en dat zal ook de laatste club zijn waar Wilshere speelde. De middenvelder speelde tussen 2010 en 2016 voor Arsenal en maakte daar grote indruk. Een absolute doorbraak bij de Europese top bleef echter uit, mede door de blessuregevoeligheid van de speler. In 2016 werd Wilshere aan Bournemouth AFC verhuurd en ging zijn carrière langzaam bergafwaarts. 

"Vandaag maak ik bekend dat ik met voetballen stop", zegt Wilshere op Twitter. "Het is een ongelooflijke reis geweest. Ik heb voor mijn geliefd Arsenal gespeeld en mijn land vertegenwoordigd op een wereldkampioenschap. Ik heb mijn droom geleefd", zegt de voormalig speler op emotionele wijze. 

"Het is voor mij ook duidelijk dat mijn carrière de afgelopen tijd naar beneden is gegleden door redenen die ik zelf niet kan verhelpen. Ik heb op het hoogste niveau mogen spelen en heb daarbij altijd hoge ambities gehad: ik had niet verwacht mijzelf in deze positie te bevinden. Na lange gesprekken met de mensen om mij heen is het nu duidelijk dat het tijd is om te stoppen, hoe moeilijk het ook is", besluit Wilshere. 

De oud-speler is voorlopig niet klaar met de voetbalwereld. Meerdere Britse media berichten dat Arsenal hem met open armen heeft ontvangen voor een functie bij de club. Wilshere gaat naar verluidt de nieuwe hoofdtrainer van het O18-elftal van Arsenal worden.