Engelse media lovend over de wissels van Southgate na behalen van EK-finale

Engelse media lovend over de wissels van Southgate na behalen van EK-finale

11 juli om 08:30

Engeland wist zich woensdag ten koste van Oranje te plaatsen voor de finale. De Engelse media zijn dolblij na de overwinnig. Garteh Southgate kreeg de afgelopen weken veelvuldig met kritiek te kampen, maar kan nu op de lof rekenen van de Engelse media. 

"Southgate's moedige keuzes betalen zich uit"

"Het beeld en geluid van Southgate die vijandigheid van fans confronteert na het teleurstellende gelijkspel tegen Slovenië leek een eeuwigheid geleden," aldus de BBC. "Engeland overleefde enkele benauwde momenten, maar het geluk was met de dapperen. Southgate verdiende het voor de moedige veranderingen die hij doorvoerde." Hiermee doelt het medium onder andere op het wisselen van Harry Kane voor Ollie Watkins. Na een vroeg doelpunt van Xavi Simons kreeg Oranje een omstreden penalty. "Het was streng, maar Kane voltooide de formaliteiten," aldus de BBC.

"Grootste dubbele wissel in de geschiedenis van het Engelse nationale team."

Ook The Daily Mail is blij met de keuze van de bondscoach. "Southgate toonde dat hij de grote beslissingen durft te nemen door zijn aanvoerder Harry Kane te wisselen voor Ollie Watkins. Uiteindelijk is het dat wat Engeland naar de finale bracht. Minder dan tien minuten later scoorde Watkins het winnende doelpunt."

The Sun noemde de wissel van Southgate zelfs "de grootste dubbele wissel in de geschiedenis van het Engelse nationale team."Southgate ging en maakte de grootste dubbele wissel in de geschiedenis van zijn nationale team. Ollie Watkins scoorde een verbluffende winnende treffer in de laatste minuut. Het was een dramatisch einde aan een heen-en-weer gaande halve finale."