Zo verliep de laatste ontmoeting tussen Spanje en Engeland

Zo verliep de laatste ontmoeting tussen Spanje en Engeland

14 juli om 09:19
Laatste update: 14 juli om 08:59

Spanje en Engeland treffen elkaar zondagavond op de finale van het EK. De twee landen speelden tot dusver 27 keer tegen elkaar, maar troffen elkaar sinds 1996 pas twee keer op een eindtoernooi. Hoe verliep de laatste wedstrijden tussen Spanje en Engeland? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Zo verliep de laatste ontmoeting tussen Spanje en Engeland

Voor de laatste ontmoeting tussen Spanje en Engeland moeten wij terug naar het jaar 2018. Destijds was de Nations League een nieuw begrip en bevonden beide landen zich in de groepsfase van de hoogste divisie. Op 8 september van dat jaar won Spanje nog op bezoek bij Engeland met 1-2. Saillant detail: Danny Makkelie was de dienstdoende scheidsrechter voor die wedstrijd.

Het was echter Engeland dat enkele weken later aan het langste eind trok. In Spanje werd het uiteindelijk 2-3 voor de Engelsen. The Three Lions kwamen in de eerste helft op een 0-3 voorsprong door treffers van Raheem Sterling (2x) en Marcus Rashford. Goals van Paco Alcácer en Sergio Ramos waren niet voldoende voor een comeback van de Spanjaarden. 

In de 27 wedstrijden voorheen overlegt Engeland de beste papieren: dertien wedstrijden werden gewonnen door de Engelsen, tien keer won Spanje. Er werd vier keer gelijkgespeeld.