Franse bond spreekt ondanks EK-exit vertrouwen uit in Deschamps

Franse bond spreekt ondanks EK-exit vertrouwen uit in Deschamps

10 juli om 15:59

Philippe Diallo, voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF), heeft bevestigd dat Didier Deschamps in principe aanblijft als bondscoach van Frankrijk tot 2026. Ondanks de uitschakeling van Frankrijk in de halve finale van het EK, blijft de FFF vertrouwen houden in Deschamps. "Ik zie geen enkele reden om zijn contract in twijfel te trekken", aldus Diallo.

Na de 2-1 nederlaag tegen Spanje, heeft Diallo in een interview met L'Équipe het besluit toegelicht. "De resultaten uit het verleden spreken voor zich en de doelstellingen zijn behaald. Didier zal zijn missie voortzetten", vertelde Diallo. Hij benadrukte dat Deschamps het team tijdens dit EK op de best mogelijke manier heeft geleid.

In de komende dagen zullen er gesprekken plaatsvinden tussen de voetbalbond en Deschamps om te analyseren wat er misging in de halve finale tegen Spanje. Diallo gaf aan dat de positie van Deschamps niet ter discussie staat na de uitschakeling op het EK. "We moeten niet vergeten dat we in december 2022 nog in de finale van het WK stonden. Onze prestaties blijven uitzonderlijk", zei Diallo.

Deschamps, die sinds 2012 aan het roer staat van het Franse nationale team, heeft een contract tot 2026. Diallo bevestigde dat er geen plannen zijn om deze samenwerking eerder te beëindigen. "We zullen de komende dagen met hem spreken en kijken of hij openstaat om zijn missie voort te zetten", aldus Diallo.