Dit is waarom Marc Cucurella, de linksback van Spanje, continu wordt uitgefloten

Dit is waarom Marc Cucurella, de linksback van Spanje, continu wordt uitgefloten
14 juli om 21:11
Laatste update: 14 juli om 21:11

Marc Cucurella, de linksback van Spanje, kreeg in de halve finale van het EK continu fluitconcerten naar zijn hoofd geslingerd en dit zal in de finale wellicht opnieuw gebeuren. Telkens wanneer Cucurella aan de bal komt, liet het publiek zich nadrukkelijk horen. Waarom is dat? VoetbalNieuws vertelt het je.

Waarom wordt Marc Cucurella uitgefloten?

Spanje en Frankrijk streden dinsdagavond tegen elkaar voor een plaats in de finale van het EK, die Spanje uiteindelijk won. De Spanjaarden bereikten de halve finale door in de kwartfinales met 2-1 af te rekenen met Duitsland. In die wedstrijd eiste Cucurella een hoofdrol op.

De speler van Chelsea kreeg in de verlenging, bij een 1-1 tussenstand, namelijk de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied. Die was duidelijk niet langs het lichaam, maar scheidsrechter Anthony Taylor én de VAR besloten om niet in te grijpen. Dat leidde tot grote verbazing bij met name de Duitse supporters. Spanje won de wedstrijd uiteindelijk door een late treffer van Mikel Merino. De handsbal van Cucurella leek niet te worden bestraft vanwege buitenspel tijdens de aanval, maar dat lijkt de Duitse fans weinig uit te maken. 

Het EK wordt in Duitsland georganiseerd. Daarom zitten er vanzelfsprekend ook veel Duitsers op de tribune tijdens de halve finale in München. Die kunnen het ogenschijnlijk nog niet verkroppen dat de handsbal van Cucurella onbestraft bleef. Dat is de reden waarom de verdediger wordt uitgefloten.