Ajacied spreekt transfergeruchten tegen: 'Beetje verbaasd door deze vraag'

Ajacied spreekt transfergeruchten tegen: 'Beetje verbaasd door deze vraag'

9 juli om 20:46

Branco van den Boomen is niet bezig met een vertrek bij Ajax. De 28-jarige middenvelder reageert verbaasd op de berichten van De Telegraaf over interesse van Franse en Spaanse clubs.

"Ik ben nu ook een beetje verbaasd door jouw vraag. In principe is dat niet de insteek", zegt Van den Boomen tegen Ziggo Sport, na afloop van de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen STVV. "Er kan van alles gebeuren in de voorbereiding, maar voor nu ben ik gewoon bij Ajax. Als jij iets anders weet, dan weet je iets anders."

Van den Boomen wil vooral spelen. "Ik wil vooral spelen, omdat ik zo veel van het spelletje hou. Dat is de insteek. Als dat bij Ajax is, dan is dat voor mij de beste optie." Hij voelt dat hij dicht bij een basisplaats zit en ziet geen reden om weg te gaan. "De deur in de voetballerij is altijd open. Voorlopig vecht ik voor mijn plek. Ik heb het gevoel dat ik tegen een basisplaats aanzit, dus voor mij is er nu geen reden om weg te gaan."

Hij merkt op dat veel spelers bij Ajax in dezelfde situatie zitten, met onduidelijkheid over hun speeltijd. Over de nieuwe trainer Francesco Farioli is Van den Boomen positief. "Het is intensief. Vooral tactisch, veel informatie. Dat is goed. Het zijn harde trainingen. We hebben sowieso een andere tactiek dan vorig jaar. We zetten anders druk en aanvallend zijn er andere patronen. Voor mij persoonlijk is het wel lekker. Hoe hoger op het veld, hoe beter."