Van Halst: "Als we alles van tevoren wisten, was Mislintat nooit aangesteld"

Van Halst: "Als we alles van tevoren wisten, was Mislintat nooit aangesteld"
9 juli om 18:35

Jan van Halst heeft zich uitgelaten over het dramatisch verlopen vorige seizoen van Ajax. De voormalig interim-directeur noemt het ‘heel pijnlijk’ dat de club, mede onder zijn leiding, ver is afgegleden. Hij ging ook in op het functioneren van Sven Mislintat, die na een korte periode als technisch directeur werd ontslagen.

Van Halst analyseert dinsdagavond namens Ziggo Sport de oefenwedstrijd van Ajax tegen STVV. Vooraf werd hij uiteraard ook gevraagd naar het afgelopen seizoen. Hij vertelt dat hij, met de wetenschap van nu - Ajax werd vijfde en verloor vele miljoenen aan miskopen – niet veel anders zou hebben gedaan. "Omdat je toch met veel dingen wordt geconfronteerd. Dat Edwin van der Sar vertrok en er in de samenwerking veel frictie was, dat weet je niet van tevoren. Dus ja, als je dat allemaal wist…"

Ook de aanstelling van Mislintat werd besproken. De Duitser haalde vele spelers binnen die momenteel als miskoop worden bestempeld en werkte niet op goede voet met trainer Maurice Streijn. "Als je in de RvC zit, dan kun je er niet elke dag bovenop zitten", aldus Van Halst. "Dat is lastig. Als je achteraf had geweten van joh, het werkt niet, dan hadden de mensen die hem hebben aangesteld, hem niet eens aangesteld. Die hebben dat ook echt met de beste intenties gedaan na heel veel gesprekken. Het is gewoon heel pijnlijk verlopen. Daarom zijn we nu ook hier (in Oldebroek bij de oefenwedstrijd, red.) om te kijken of de eerste stapjes worden gezet met een hele nieuwe trainersstaf, om het in ieder geval beter te doen dan vorig jaar."