Erik ten Hag heeft zijn eerste interview van het nieuwe seizoen bij United gegeven

Dit zegt Ten Hag over de mogelijkheden van Manchester United op de transfermarkt

9 juli om 17:45

Erik ten Hag heeft zijn eerste interview voor het nieuwe seizoen gegeven bij Manchester United, tegenover MUTV. De Nederlandse manager is blij met de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe, evenals directeuren Dan Ashworth en Jason Wilcox en spreekt van het verhogen van de standaarden.

Afgelopen week maakte Manchester United de contractverlenging van Ten Hag officieel. De Nederlandse manager ligt nu vast tot en met de zomer van 2026 op Old Trafford. Dinsdag startten The Mancunians met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat gebeurde nog niet echt met nieuwe spelers, maar die komen er aan.

"Nu de nieuwe eigenaar er is, worden we geholpen. We bevinden ons in een zeer goede positie, in een zeer sterke positie om in de aanval te gaan", aldus Ten Hag over de financiële stootkracht van United op de transfermarkt. Naast het financiële impuls is ook de toevoeging van Ashworth en Wilcox belangrijk voor hem. 

"We zijn zo blij dat we buiten het eerste team nu ook een sterke structuur hebben die ons verder kan helpen. Ze helpen ons met de belangrijke zaken als scouting en het werven van nieuw personeel, voor bijvoorbeeld de medische en performance staf. De lat zal daardoor omhoog gaan."

Ten Hag blikt nog één keer terug op de twee gewonnen trofeeën die United greep in zijn periode als manager, maar dat is niet genoeg. "We willen meer, meer titels van formaat. Zoals de Engelse titel en meer. Maar dat is een process, dat heeft tijd nodig en daar werken we aan", besluit hij. Bekijk hier het hele programma van de voorbereiding van United