'PSG bereikt akkoord met Huijsen en voert positieve onderhandelingen met Juventus'

Dean Huijsen heeft een persoonlijk akkoord met Paris Saint-Germain, zo meldt RMC
9 juli om 12:40

Paris Saint-Germain heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Dean Huijsen, zo meldt RMC Sport. De Franse topclub is nu nog in onderhandeling met Juventus om de transfer van de genaturaliseerde Spanjaard af te ronden.

Dat PSG in de markt is voor Huijsen, was al even bekend. De Franse kampioen is op zoek naar een verdediger die rechts in het centrum uit de voeten kan en daar komt Huijsen voor in aanmerking. Volgens RMC heeft de verdediger al ingestemd met een move naar Parijs.

Het hangt nu af van de onderhandelingen tussen de twee clubs, klinkt het. Wel zijn de geluiden positief over de onderhandelingen. Een transfersom wordt niet genoemd, maar Huijsen heeft nog een contract tot en met de zomer van 2028 in Turijn. Dat krikt zijn marktwaarde, die volgens Transfermarkt.com op tien miljoen euro wordt geschat, in beginsel al flink omhoog.

PSG is uitgekomen bij Huijsen omdat het voornaamste doelwit Leny Yoro ook een transfer gaat maken, klinkt het. De verdediger van LOSC Lille zou dicht bij een overgang naar Real Madrid zijn. Lutsharel Geertruida, die ook aan de Parijzenaren werd gelinkt, wordt buiten beschouwing gelaten.