Guus Franke over Vitesse

Beoogde Vitesse-eigenaar Franke spreekt: 'Alles is opgelost'

9 juli om 11:15

Vitesse zit nog altijd in spanning of het volgend seizoen mag deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie. De licentiecommissie van de KNVB zal snel uitspraak doen, maar beoogde eigenaar Guus Franke heeft vertrouwen. Wat zegt Franke precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Vitesse was op sterven na dood, maar kort voor de deadline van de KNVB kwam Franke toch tot een akkoord met Coley Parry. Daarmee konden de Arnhemmers op tijd de benodigde papieren voor het beroep inleveren en kon de licentiecommissie zich wederom over de zaak buigen. Eerder trok diezelfde commissie namelijk de licentie in en mochten zij niet van gedachte veranderen is het gedaan met de profclub Vitesse.

Wat zegt Franke over de overname van Vitesse?

"Ik ben niet iemand voor een nee en ik wil ook geen nee", zegt Franke in een interview tegen Omroep Gelderland. Over de financiële vraagstukken die er nog lagen is hij ook duidelijk. "Dat is allemaal opgelost. Normaal gesproken is die tijd er wel. Alles is echter keurig in orde. We zitten vol in de drukte, er is nergens anders ruimte voor. Maar ik werk met profs en we doen dit vaker. De KNVB vraagt het complete plaatje. Er moeten tientallen documenten aangemaakt worden. Ze willen weten wie ik ben, wat voor zaken ik doe. Waar komt het geld vandaan? Maar wij zeggen altijd, we zetten onze kimono volledig open. Er is niets te verbergen. En we zijn dit ook gewoon gewend vanuit andere overnames."

De reden waarom de zakenman miljoenen steekt in een bijna falliete voetbalclub is in zijn ogen duidelijk. "Ik heb er niet direct voor gekozen. Maar doe dit omdat niemand anders opstond. Vitesse is voor mij altijd een club van klasse en cachet geweest. Dat sprak me aan. Ze kwamen ook vaak wat verder dan de rest. Wij draaien een miljardenomzet, zijn met Circle8 de grootste in Europa en nemen daarmee ook iets van de samenleving. Mensen investeren in ons. Dan moet je soms ook iets terugdoen. Vitesse is maatschappelijk betrokken. De club zet projecten, doet veel voor kinderen. Dat vind ik prachtig."