Borussia Mönchengladbach informeerde naar Sivert Mannsverk

Meer duidelijk over Ajax-middenvelder: 'Gladbach informeerde, maar niets concreet'

9 juli om 08:45

Borussia Mönchengladbach heeft bij Ajax geïnformeerd naar de diensten van Sivert Mannsverk. Echter lijkt er momenteel niets concreet te spelen tussen de Noor en de Bundesliga-club. Eerst zou Gladbach spelers moeten verkopen.

'Gladbach heeft een paar weken terug geïnformeerd naar Mannsverk', schrijft Voetbal International-journalist Tim van Duijn op X. 'Daar is Ajax van op de hoogte, maar concreet lijkt dat pas te worden als daar spelers weggaan. Vooralsnog zijn de geluiden dat hij bij Ajax blijft, maar kan me niet voorstellen dat dat zo blijft als Rosario komt.'

Daarmee bevestigd de VI-journalist de eerdere informatie van het Duitse BILD. Die krant kwam gisteren naar buiten met het nieuws dat Borussia Mönchengladbach Mannsverk zou willen huren met een optie tot koop. Tijdens de eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle koos Francesco Farioli voor een middenveld met Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Jordan Henderson. Het is dus onduidelijk of Mannsverk in zijn plannen past.

Afgelopen seizoen kwam de Noor net voor de deadline over van Molde FK. Ajax betalde destijds rond de zes miljoen euro voor zijn diensten. Momenteel vertegenwoordigd de middenvelder volgens Transfermarkt.com precies dezelfde waarde. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot medio 2028.