Officieel: Feyenoord maakt komst van Costa Ricaanse back wereldkundig

Officieel: Feyenoord maakt komst van Costa Ricaanse back wereldkundig
8 juli om 16:58
Laatste update: 8 juli om 17:01

Feyenoord heeft de komst van Jeyland Mitchell wereldkundig gemaakt. De Costa Ricaanse verdediger komt over van LD Alajuelense. De Rotterdammers betalen naar verluidt 2,5 miljoen euro voor hem.

Mitchell staat met zijn negentienjarige leeftijd te boek als een groot talent en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in De Kuip. Algemeen directeur Dennis te Kloese omschreef zijn transfer eerder eens als 'een stunt'. Op de Copa América maakte Mitchell een zeer goede indruk, waarna de interesse in hem toenam. Feyenoord wist onder meer Atlético Madrid af te troeven.

Met Mitchell haalt Feyenoord een fysiek sterke mandekker in huis, die het elftal van de kersverse trainer Brian Priske serieus moet gaan versterken. In het positiespel kan Mitchell nog stappen maken, maar daar lijkt hij bij Feyenoord alle ruimte voor te gaan krijgen.

"Voor een jonge voetballer uit Costa Rica zoals ik is het natuurlijk een droom dat een indrukwekkende club als Feyenoord me wil hebben", zei hij zelf tegen de clubmedia. "Het is heel snel gegaan, van Alajuelense naar het nationale team en nu de stap naar Europa. Maar ik ben er nog niet, het begint nu pas. Ik wil bij Feyenoord slagen, de harten van het publiek veroveren en grote wedstrijden spelen in De Kuip. Dus moet ik elke dag opnieuw hongerig zijn en alles willen geven om nog beter te worden als voetballer. Daar heb ik heel veel zin in."