Vermoedelijke opstelling Spanje tegen Frankrijk

Vermoedelijke opstelling Spanje: De La Fuente moet drie wijzigingen doorvoeren

9 juli om 11:05
Laatste update: 9 juli om 11:05

Spanje, Frankrijk, Nederland en Engeland moeten samen gaan uitvechten wie er met de titel vandoor gaat op het Europees Kampioenschap. Echter staat bondscoach Luis de La Fuente voor een moeilijk vraagstuk. La Roja moet drie wijzigingen doorvoeren ten opzichte van het duel met Duitsland. Wat is de vermoedelijke opstelling? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Mikel Merino mag zich de grote held van Spanje noemen. Slechts enkele minuten voor het laatste fluitsignaal in de verlenging kopte de middenvelder in de 119de minuut raak. Daarmee kwam Spanje op een 2-1 voorsprong en schakelde het Duitsland uit. Eerder was het in de achtste finales ook al met 4-1 te sterk voor Georgië. Over het gehele EK kreeg La Roja slechts twee doelpunten tegen, want in de poule des doods waar zij zich in bevonden wisten Kroatië, Italië en Albanië helemaal niet te scoren. 

Wat is de vermoedelijke opstelling van Spanje?

Het Spaanse team mist drie vaste krachten: Pedri liep in de vorige wedstrijd een knieblessure op, terwijl Dani Carvajal en Robin Le Normand geschorst zijn. Hierdoor zal De la Fuente enkele ervaren spelers inzetten om Kylian Mbappé en co. in bedwang te houden. Carvajal's voormalige Real Madrid-teamgenoot Nacho vervangt Le Normand in het centrum van de verdediging, terwijl de 38-jarige Jesús Navas naar verwachting de plek van Carvajal als rechtsback inneemt.

In het middenveld wordt de strijd om Pedri's positie uitgevochten tussen Dani Olmo en Mikel Merino, die beiden als invaller scoorden in de vorige ronde. Een van hen zal naast Fabian Ruiz en de onmisbare Rodri starten. In de aanval wordt de Spaanse captain Álvaro Morata geflankeerd door de gewilde Nico Williams en tienersensatie Lamine Yamal, die snelheid en flair toevoegen aan het team.

De vermoedelijke opstelling: Simon; Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Ruiz; Yamal, Morata, Williams.