Recep Tayyip Erdogan over schorsing Merih Demiral

Erdogan spreekt van schande rondom schorsing: wat zegt de Turkse president?

7 juli om 17:30

President Recep Tayyip Erdogan is woedend over de uitgedeelde schorsing aan Merih Demiral. Het zou niet met voetballen te maken hebben, maar met politiek. Wat zegt Erdogan precies? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Het Nederlands elftal schakelde na een spannende strijd Turkije uit op het Europees Kampioenschap. De Turken moesten het echter zonder Demiral stellen, want de UEFA besloot hem te schorsen na het gemaakte 'Wolvengebaar'. Daardoor miste de verdediger de kwartfinale tegen Oranje, maar de voetbalbond wilde nog tegen de straf in beroep. De Turken stapten naar het CAS, maar dat bureau kon geen uitspraak geven in deze zaak. 

Wat zegt Erdogan over de schorsing?

"De straf tegen Merih gaat niet over Merih persoonlijk", zei Erdogan aan boord van zijn vliegtuig tegen het Turkse persbureau Anadolu na afloop van de kwartfinale. "In feite is het een straf die aan Turkije als natie wordt gegeven.” De president is van mening dat „het verbod van de UEFA een serieuze schaduw heeft geworpen over het kampioenschap. Ondanks al deze negativiteit heeft ons nationale voetbalteam het Nederland heel moeilijk gemaakt. Het team reageerde op het onrecht dat hen werd aangedaan met het spectaculaire voetbal dat ze op het veld speelden."