Go Ahead heeft nieuwe trainer, oude bekende volgt Hake op in Deventer

Go Ahead heeft nieuwe trainer, oude bekende volgt Hake op in Deventer

7 juli om 12:30
Laatste update: 7 juli om 12:34

Go Ahead Eagles heeft Paul Simonis aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige coach tekent een contract voor twee jaar. Daarmee is hij de opvolger van René Hake, die assistent wordt van Erik ten Hag bij Manchester United.

Simonis keert terug naar De Adelaarshorst, waar hij van 2020 tot 2022 als assistent-trainer werkte. Tot zondag was hij assistent bij SC Heerenveen. "Ik heb destijds twee prachtige jaren gehad bij de club. In die periode heb ik met enorm veel fijne mensen mogen samenwerken. De lijntjes waren kort en na mijn vertrek heb ik altijd contact gehouden met verschillende personen binnen de organisatie", aldus Simonis. Dit is zijn eerste rol als hoofdtrainer. "Dat wil ik graag doen bij een club waar ik zelf veel vertrouwen in heb en waar de club dat ook richting jou uitspreekt. Dat is hier het geval."

Simonis kent nog veel spelers en stafleden van zijn eerdere periode bij de club. "Frank Berghuis, Tristan Berghuis en Frank Nab waren destijds ook al onderdeel van de staf en zijn dat nog steeds. Dat geeft alleen maar een goed gevoel. Ik weet waar ik terechtkom. Het plaatje klopt gewoon."

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de aanstelling. "Met Paul Simonis hebben we een enorm ambitieuze trainer aan Go Ahead Eagles weten te binden. Paul is bovendien iemand die de club ook nog eens goed kent."