Tegendoelpunt uit een kopbal geen unicum voor Oranje

Tegendoelpunt uit een kopbal geen unicum voor Oranje
6 juli om 22:25

Oranje keek in de eerste helft tegen Turkije tegen een 0-1 achterstand aan. De ploeg van Ronald Koeman incasseerde een tegendoelpunt uit een kopbal. Het bleek niet voor het eerst dat Oranje een doelpunt tegen kreeg vanuit een kopbal: op Europees Kampioenschappen doet alleen Duitsland het slechter bij kopballen dan Nederland

Het Nederlands elftal heeft in de kwartfinale opnieuw een doelpunt tegen gekregen met het hoofd. In de eerste helft tegen Turkije kopte verdediger Samet Akaydin de bal binnen na een voorzet van Arda Güler: 0-1. In de eerste groepswedstrijd scoorde Polen ook al met een kopdoelpunt tegen Oranje. Toen knikte Adam Buksa de bal na een kwartier binnen vanuit een hoekschop. Nederland kreeg tot nu toe op alle EK's twaalf kopdoelpunten tegen. Alleen Duitsland incasseerde er meer met veertien kopdoelpunten.

Dit EK is het al de vierde keer dat Oranje een goal tegen krijgt uit een hoekschop. Sinds 1992 is dit niet meer gebeurd. Dat jaar kreeg Nederland ook vier goals tegen uit een corner. Nederlandse cijfers op dit EK zijn zorgwekkend. Voor het eerst sinds het WK 1994 heeft Nederland drie keer de openingstreffer tegen gekregen op een groot toernooi. Polen en Oostenrijk kwamen ook op een 1-0 voorsprong tegen Nederland. Tegen Polen won Nederland nog met 2-1, maar tegen Oostenrijk verloor Nederland met 3-2.