Engelse media lovend over 'starboy' en 'penaltyheld' na bereiken halve finale

Engelse media lovend over 'starboy' en 'penaltyheld' na bereiken halve finale

6 juli om 21:30

Engeland slaagde er zaterdag in om zich te plaatsen voor de halve finale van het EK. Uiteindelijk wonnen The Three Lion met strafschoppen van Zwitserland. In ENgeland krijgen vooral Bakayo Saka en Jordan Pickford de complimenten van de Engelse pers.

The Guardian benadrukt de veerkracht van Gareth Southgate en zijn team, met speciale aandacht voor Saka. "Er was een heroïsche bijdrage van Bukayo Saka, die een late gelijkmaker scoorde na de openingstreffer van Breel Embolo voor Zwitserland." Saka wist vervolgens ook zijn strafschop in de shoot-out te benutten, wat volgens de krant een moment van eerherstel was voor de jonge vleugelspeler, die zijn misser tegen Italië in de finale van Euro 2020 van zich af kon zetten. "Trent Alexander-Arnold maakte het af met de vijfde en laatste strafschop, waardoor deze vreemde, onlogische reeks doorgaat, zelfs na een andere wisselvallige prestatie."

Saka wordt ook door Sky Sports als de absolute uitblinker bestempeld en geeft hem een tien als beoordeling. "Saka rechtvaardigde de beslissing van Southgate om hem als rechtervleugelverdediger te laten starten." De aanvaller van Arsenal zorgde voor gevaar met zijn dribbels en voorzetten, en scoorde uiteindelijk de gelijkmaker met een "super-coole goal en immense penalty in de shoot-out", aldus het medium.

The Sun besteedt veel aandacht aan de rol van Pickford als penaltyheld. "Jordan Pickford was de held van de strafschoppenserie, hij stopte de eerste penalty van Manuel Akanji, waardoor de toon werd gezet voor Engeland." De krant beschrijft hoe alle vijf de Engelse strafschoppennemers - Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney en Trent Alexander-Arnold - de bal feilloos in het net wisten te krijgen. "Voor Saka was er een Stuart Pearce-moment toen hij de geest van zijn misser in de laatste EK-finale uitbande."