Koeman verwacht heksenketel:

Koeman verwacht heksenketel: "Het wordt tussen de witte lijnen beslist"

6 juli om 21:02
Laatste update: 6 juli om 21:04

Zaterdag nemen Nederland en Turkije het in de kwartfinale van het EK tegen elkaar op. Ronald Koeman besloot om geen wijzigingen aan zijn basisopstelling aan te brengen ten opzichte van de wedstrijd tegen Roemenië. Voorafgaand aan de kwartfinales gaat Koeman bij de NOS verder in op zijn keuzes. 

Koeman houdt tegen Turkije dus vast aan zijn basisopstelling. "Natuurlijk probeer je naar vastigheden te zoeken in een elftal. Ik vind dat we tegen Roemenië goed hebben gespeeld. Dit is een andere tegenstander dat begrijp ik." Donyell Malen was tegen Roemenië tweemaal trefzeker, maar zal zich toch moeten schikken naar een plek op de bank. "Natuurlijk hebben we jongens op de bank zitten. Ik heb al eerder gezegd dat ik de voorkeur geef aan Steven en ik hou Donyell (Malen red.) achter de hand. Twee dagen geleden was nog niet duidelijk of Bergwijn fit is. Ik heb niets willen veranderen in de basis."

Net als tegen Oostenrijk krijgt Oranje tegen Turkije te maken met een 'valse spits'. Arda Güler speelt namens de Turken in de rol die bij de Oostenrijkers werd vervuld door Marco Arnautovic. "Ik denk dat Güler misschien nog wel meer inzakt. Arnautovic is meer een aanvaller dan hij is. We moeten doordekken. In principe hebben zij twee man die van de zijkant voorin spelen. Ik denk dat het spel tussen Virgil en Schouten of Reijnders heel belangrijk zal zijn."

Koeman verwacht een heksenketel in Berlijn, maar vreest niet dat dat invloed zal hebben op het resultaat. "Zij zullen meer lawaai maken, maar uiteindelijk wordt het tussen de witte lijnen beslist."