Opstelling van Nederland tegen Turkije in de kwartfinale van het EK

Opstelling Oranje: Koeman houdt vast aan succesformule tegen Turkije

6 juli om 19:54
Laatste update: 6 juli om 19:54

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Turkije is bekend. Bondscoach Ronald Koeman start toch met Steven Bergwijn in de basis. Het duel begint om 21.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn.

Opstelling Nederland tegen Turkije

Steven Bergwijn maakte tegen Roemenië een goede indruk, maar moest in de rust in de kleedkamer achterblijven. Lange tijd waren er twijfels of de Ajacied fit genoeg zou zijn om te spelen tegen Turkije. Vlak voor de wedstrijd bleek dat Bergwijn fit genoeg is en zodoende kiest de bondscoach ervoor om met dezelfde elf te spelen als tegen Roemenië. Donyell Malen was tegen de Roemenen de vervanger van Bergwijn en bekroonde zijn invalbeurt met twee treffers, maar zal dus wederom op de bank beginnen.

Verbruggen ontpopt zich tot dusver tot een van de beste keepers op dit EK en blijft de onbetwiste nummer één met Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké voor zich. Jerdy Schouten staat op scherp, maar zal toch met Tijjani Reijnders en Xavi Simons het middenveld vormen. Hoewel Memphis Depay veruit de meest bekritiseerde international is, behoudt hij het vertouwen van Koeman en zal hij met Malen en uitblinker Cody Gakpo Oranje van doelpunten moeten voorzien.

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Bergwijn, Memphis, Gakpo