Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Nederland en Turkije

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Nederland en Turkije
6 juli om 20:10
Laatste update: 6 juli om 20:08

Het Nederlands elftal treft Turkije in de kwartfinale van het EK 2024. Nederland heeft een wisselende historie tegen Turkije, met zes overwinningen, vier gelijke spelen en vier nederlagen in veertien wedstrijden. VoetbalNieuws.nl neemt de eerdere ontmoetingen met je door.

Oranje en Turkije speelden nog nooit tegen elkaar op een eindtoernooi. Alle ontmoetingen waren in kwalificatiewedstrijden of in vriendschappelijke duels. Drie van de vier Nederlandse nederlagen vonden plaats in Turkije. 

In de EK-kwalificatie van 2016 stelde Nederland teleur met een 3-0 nederlaag in Turkije en een 1-1 gelijkspel thuis. Turkije behaalde daarmee een belangrijke voorsprong, die bijdroeg aan het uiteindelijk mislopen van het EK voor Nederland.

Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen Nederland en Turkije?

In de WK-kwalificatie voor 2022 verloor Nederland met 4-2 in Istanboel, mede door een hattrick van Burak Yilmaz. De laatste ontmoeting zal Ronald Koeman en zijn team echter goede hoop geven. In de Johan Cruijff Arena won Oranje met 6-1, dankzij onder andere een hattrick van Memphis Depay. Ook Donyell Malen was in dat duel trefzeker voor Oranje. Beide spelers zullen op een zelfde scenario hopen voor de komende ontmoeting met Turkije.