'Go Ahead Eagles kiest voor oude bekende na vertrek Hake naar Manchester United'

Voor deze trainer kiest Go Ahead Eagles na het vertrek van Hake naar United
6 juli om 19:25

Paul Simonis is hard op weg om de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles te worden, zo melden Voetbal International en De Stentor. De 39-jarige oefenmeester verlaat daarmee SC Heerenveen, waar hij recent zijn contract verlengde als assistent-trainer. Simonis is geen onbekende in Deventer: tussen 2020 en 2022 was hij al assistent-trainer bij Go Ahead Eagles onder Kees van Wonderen.

Go Ahead Eagles moest op zoek naar een nieuwe trainer nadat René Hake besloot toe te treden tot de technische staf van Erik ten Hag bij Manchester United. Voor Simonis wacht direct een interessante vuurdoop: op 25 juli speelt Go Ahead Eagles thuis tegen SK Brann in de tweede voorronde van de Conference League. De return volgt een week later. De eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen is op 11 augustus tegen Fortuna Sittard.

De overstap van Hake naar Manchester United is nog niet definitief gemaakt, maar lijkt slechts een kwestie van tijd. Simonis lijkt klaar voor zijn eerste klus als hoofdtrainer. "In mijn tijd als assistent van Go Ahead was Kees een week ziek en moest ik het doen. Ik hoorde 100.000 keer mijn naam en moest 100.000 dingen doen. Er kwam toen zoveel op me af. Bij Heerenveen gebeurde dat onlangs ook en toen vond ik het zo leuk. Dat was de bevestiging," aldus Simonis tegenover De Stentor.