'Man United verlost van Van de Beek: weerzien met oud-teamgenoot Blind'

Donny van de Beek naar Girona
6 juli om 17:45

Donny van de Beek gaat vertrekken bij Manchester United. De middenvelder gaat een stap maken naar Spanje en een transfer maken naar Girona. Daar zal hij herenigd worden met oud-teamgenoot Daley Blind.

Transfergoeroe Fabrizio Romano spreekt van een overeenkomst tussen Manchester United en Girona. De deal hangt en staat op de prestaties van Van de Beek en volgens het Spaanse medium Relevo scheidt slechts een medische keuring tussen het beklinken van de deal. Daarmee zijn Erik ten Hag en The Red Devils eindelijk van Van de Beek af, want al langer staat de Nederlander op de transferlijst.

Girona gaat het contract van de middenvelder afkopen. Hij ligt bij Manchester United nog vast tot medio 2025 en dus is er nog één jaar over van zijn contractduur. Met de transfer gaat naar verluidt een vijfhonderdduizend euro gemoeid. Via bonussen kan deze oplopen tot vier à vijf miljoen euro, maar deze hangen dus samen met het presteren van Girona en Van de Beek.

Afgelopen seizoen werd Van de Beek al verhuurd aan Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club had zelfs een optie tot koop afgedwongen, maar besloot deze niet te lichten. Daarmee keerde de 27-jarige terug naar Engeland. Eerder werd Van de Beek nog verhuurd binnen de Premier League. Tijdens het laatste halfjaar van het seizoen 2021/2022 speelde hij voor Everton.