Pedri geblesseerd en mist rest EK

Slecht nieuws voor Spanje: middenvelder komt niet meer in actie op EK

6 juli om 16:40

Pedri zal de rest van het Europees Kampioenschap niet meer in actie komen bij Spanje. De blessure van de middenvelder is dusdanig dat hij zowel de halve finale als de mogelijke finale moet missen. Wel zal hij bij de selectie van La Roja blijven.

'Uit de uitgevoerde medische tests is gebleken dat Pedri González een interne laterale verstuiking graad 2 in zijn linkerknie heeft', schrijft de Spaanse voetbalbond op social media over de uitkomst van de testen bij de middenvelder. Volgens andere Spaanse media is de duur van de blessure ook bekend. Pedri zal de komende maand niet voetballen.

Toch zal FC Barcelona wel opgelucht ademhalen. Barça kreeg laatst al slecht nieuws rondom Frenkie de Jong, maar Pedri 'slechts' één maand missen lijkt het beste scenario. Eerder werd voor een veel ernstigere blessure gevreesd, maar die is nu uit de lucht. Op 18 augustus staat voor Barcelona de eerste speelronde in La Liga op het programma tegen Valencia.

De blessure van Pedri ontstond na een overtreding van Toni Kroos. Niet veel later moest Pedri vervangen worden, maar zijn vervanger Dani Olmo bleek in supervorm. De 1-0 schreef de middenvelder op zijn rekening en in de verlenging gaf hij ook de assist voor de kopbal van Mikel Merino. In de 119de minuut schakelde Spanje daarmee Duitsland uit.