'Ajax wil aanvalsduo verkopen en heeft goede hoop op zomerafscheid'

'Ajax wil aanvalsduo verkopen en heeft goede hoop op zomerafscheid'

5 juli om 13:48
Laatste update: 5 juli om 13:56

Bji Ajax is de financiële nood hoog en daarom hopen de Amsterdammers onder het bewind van Alex Kroes en Francesco Farioli afscheid te nemen van een aanvaller. Chuba Akpom óf Carlos Forbes moet uit de hoofdstad vertrekken, weet De Telegraaf te melden. 

De krant pakt vrijdagmiddag uit met groot nieuws over de financiële situatie bij Ajax na een teleurstellend seizoen. Kroes wordt inmiddels in de wandelgangen 'Tom Cruise' genoemd vanwege de onmogelijke missie die te wachten staat wat het beleid bij Ajax betreft. 'De nieuwe technische man wil niets liever dan zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten inlijven, maar vanwege de donkere wolken die boven de Johan Cruijff ArenA hangen, hebben directie en rvc bepaald dat er pas spelers worden aangetrokken als er uitgaande transfers hebben plaatsgevonden', aldus De Telegraaf.

Om het drietal aan te trekken moet er flink worden gesneden, waardoor er koppen gaan rollen bij de club. 'Het heeft echter Ajax’ voorkeur om buitenspeler Carlos Forbs of spits Chuba Akpom te verkopen. En de club heeft de verwachting dat dit uiteindelijk ook lukt. Maar de praktijk is dat de markt in de toplanden na een EK pas laat op gang komt.'

Ajax heeft bovendien alle aanvallers de komende weken nog hard nodig. 'Het tegenstrijdige is ook dat een transfer van de twee vóór 1 augustus onwenselijk is. De Amsterdammers spelen op 25 juli en 1 augustus in de voorronde van de Europa League tegen het Servische Vojvodina en kunnen in dat tweeluik niet beschikken over de Oranje-EK-gangers Bergwijn en Brian Brobbey', besluit De Telegraaf.