Waarom het treffen met Spanje voor Toni Kroos wel eens heel speciaal kan worden

Toni Kroos speelt tegen Spanje mogelijk zijn laatste wedstrijd uit zijn carrière
5 juli om 11:45

Vrijdagavond 18.00. Het is de tijd waarop Spanje en Duitsland elkaar treffen in de kwartfinales van het EK. Een bijzonder mooi affiche, maar voor één iemand is dit mogelijk extra speciaal. Het zou zomaar kunnen dat Toni Kroos zijn laatste stappen op een voetbalveld gaat zetten.

Voetbalpensioen

Enkele weken geleden kondigde Kroos uit het niets aan dat het voor hem op 34-jarige leeftijd mooi geweest is. De middenvelder vindt het na een nieuw seizoen vol prijzen (lees landskampioenschap en de Champions League) met Real Madrid wel mooi geweest. Alleen het EK speelt Kroos nog met Duitsland. Aangezien Spanje - het land dat misschien wel de beste indruk maakte van alle deelnemers - vrijdagavond de tegenstander is, kan het rond 20.00 wel eens gedaan zijn met de voetbalcarrière van Kroos.

Spanje extra bijzonder voor Kroos

Dat uitgerekend Spanje de tegenstander van vanavond is, is extra bijzonder voor Kroos. Het is notabene het land waar hij de afgelopen tien jaar van zijn carrière heeft doorgebracht. Met Real Madrid won hij vijf Champions Leagues, evenveel de wereldbeker voor clubs, vier keer het Spaanse landskampioenschap, vier keer de UEFA Super Cup en één keer de Copa del Rey.

Ook staan er de nodige teamgenoten van Real Madrid op het veld tijdens Spanje - Duitsland. Bij La Roja zijn Dani Carvajal, Nacho en Joselu van de partij. Aan de kant van Die Mannschaft speelt Antonio Rüdiger mee