VN Teamcombo Spanje - Duitsland: Rodri én Kroos, plaats voor aanvallende talenten

Dit is het gecombineerde elftal van Spanje en Duitsland voor het EK
5 juli om 11:00
Laatste update: 5 juli om 11:18

Vrijdagavond staat de kraker tussen twee favorieten voor de EK-eindzege op het programma: Spanje en Duitsland. Dat is een treffen tussen twee landen met spelers van uitzonderlijke kwaliteiten. VoetbalNieuws.nl presenteert je een elftal dat zou kunnen samenspelen wanneer de spelers van de twee teams worden gecombineerd.

Doelman: Neuer
Het doel gaat worden verdedigd door Manuel Neuer. De Duitse sluitpost is bezig aan zijn laatste EK in het shirt van Duitsland en is nog altijd vrij onpasseerbaar. Ook Spanje-doelman Unain Simon verdient een bijzondere vermelding aangezien hij pas één keer hoefde te incasseren tijdens dit toernooi, maar Neuer krijgt de voorkeur.

Rechtsback: Kimmich
De strijd op de rechtsbackpositie gaat tussen twee routiniers: Joshua Kimmich en Dani Carvajal. De keuze valt op Kimmich, omdat hij voetballend gezien net wat meer brengt dan de rechtsback van Real Madrid.

Rechter centrale verdediger: Rüdiger
Rechts in het centrum kiezen we Antonio Rüdiger boven Robin Le Normand. De Duitse krijger won afgelopen seizoen de Champions League en is zeer vervelend om tegen te spelen. Ook Le Normand verdient de credits, hij gaat een transfer maken naar Atlético Madrid. Saillant detail: beide spelers maakten dit toernooi een eigen doelpunt.

Linker centrale verdediger: Laporte
Links in het centrum krijgt Aymeric Laporte de voorkeur boven Jonathan Tah. De imposante verdediger koos er afgelopen seizoen voor om naar de Saudi Pro League te verkassen, maar laat zien dat hij nog altijd over zijn niveau dat hij haalde bij Manchester City beschikt. Tah beleefde ook een wereldseizoen bij Bayer Leverkusen, maar is bij Duitsland nog al eens onbetrouwbaar gebleken.

Linksback: Cucurrella
Marc Cucurrella maakt de verdediging af. De linksback is niet altijd een vaste waarde bij Chelsea, maar wel bij de Spaanse nationale ploeg. Hij troeft onder meer Alejandro Grimaldo af onder Luis de la Fuente. Bij Duitsland bestaan er enige twijfels over de keuze tussen David Raum en Maximilian Mittelstädt.

Defensieve middenvelders: Rodri en Kroos
Met dit duo op je middenveld is het makkelijk: passen, passen en nog eens passen. Zowel Rodri als Kroos is de koning van de pass en ook positioneel zijn de twee ijzersterk. Aangezien het zwaartepunt van het elftal voorin ligt, is dit een genot om op te stellen.

Rechter middenvelder/aanvaller: Yamal
In deze opstelling noemen we Lamine Yamal niet echt een rechtsbuiten of rechtermiddenvelder, maar ertussenin. De zestienjarige aanvaller van Barcelona is op zijn best aan de zijlijn en krijgt de vrijheid om te doen waar hij goed in is: zijn man opzoeken en combineren met zijn medespelers.

Linker middenvelder/aanvaller: Williams
Aan de contrazijde van Yamal staat die andere Spaanse artiest: Nico Williams. De aanvaller van Atheltic Bilbao wordt in verband gebracht met de Europese top en dat is niet voor niets. Williams speelt menig back tureluurs en die wil je in je elftal hebben.

De spitsen/centrale aanvallers: Musiala en Wirtz
In het centrum gaan we voor een Duits duo: Jamal Musiala en Florian Wirtz. Het tweetal heeft bewezen op elke aanvallende positie op het veld uit de voeten te kunnen en dus zetten we ze samen voorin. Meer talent in een aanval ga je met Musiala en Wirtz niet krijgen. Diep gaan, uitzakken. Voor centrale verdedigers zou dit een plaag van jewelste zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)