Dit zegt Kylian Mbappé over de tweede verkiezingsronde in Frankrijk

Dit zegt Kylian Mbappé over de politieke situatie in Frankrijk

4 juli om 19:00
Laatste update: 4 juli om 19:30

Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken over de politieke situatie in Frankrijk na de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. De superster van Les Bleus en aanstaande speler van Real Madrid uitte zijn zorgen over de uitslag, waarbij de partij Rassemblement National (RN) de grootste werd.

Mbappé noemde de verkiezingsuitslag 'catastrofaal' en benadrukte het belang van stemmen in de tweede ronde. "Ik denk dat we nu meer dan ooit de deur uit moeten om te stemmen. We kunnen ons land niet in handen van deze mensen laten. Het is echt urgent. We hebben de resultaten gezien. Ze zijn catastrofaal", aldus Mbappé tijdens een persconferentie, opgetekend door RMC Sport.

Het is niet de eerste keer dat Mbappé zich uitspreekt tegen het politieke klimaat in zijn geboorteland. Eerder riep hij jongeren op om te stemmen en 'extremisme' tegen te gaan. Ook nu roept hij op tot actie: "We kunnen ons land niet in handen van deze mensen laten."

Mbappé deed zijn uitspraken in Hamburg, in aanloop naar de kwartfinale tussen Frankrijk en Portugal op het EK. Hij wees opnieuw op het belang van de tweede ronde van de verkiezingen, waarin RN wederom als favoriet geldt. Het aantal zetels dat de partij zal krijgen, hangt af van de uitslagen in de verschillende kiesdistricten.

Ook andere Franse voetballers hebben zich tijdens het EK uitgesproken tegen de opkomst van uiterst rechts in Frankrijk. De zorgen over de politieke ontwikkelingen lijken breed gedeeld binnen het Franse nationale team.