Geen uitsupporters bij Brabantse derby:

Dit is waarom uitsupporters bij Brabantse derby niet welkom zijn komend seizoen

4 juli om 18:30
Laatste update: 4 juli om 19:29

De derby's tussen Willem II en NAC Breda worden dit seizoen zonder uitsupporters gespeeld. De burgemeesters van Tilburg en Breda hebben dit gezamelijk besloten na overleg met beide clubs, politie en justitie vanwege ongeregeldheden in recente duels.

In een gezamenlijke verklaring geven de partijen aan dat ondanks eerdere maatregelen, zoals het halveren van het aantal uitsupporters, het afgelopen seizoen toch mis is gegaan. De derby op 24 november in Tilburg en op 18 mei in Breda zullen beide zonder uitpubliek plaatsvinden. Dit geldt ook voor eventuele bekerduels en play-off wedstrijden.

"Helaas heeft een groep supporters zich vorig seizoen zowel in Tilburg als in Breda enorm misdragen. Zowel binnen als buiten het stadion waren er forse ongeregeldheden waarbij politieagenten ernstig gewond raakten", aldus de verklaring. Na de wedstrijd in Breda braken rellen uit en ook in Tilburg moest de politie ingrijpen.

Burgemeesters Theo Weterings en Paul Depla laten weten: "Graag hadden we dit seizoen, nu de clubs weer in de Eredivisie spelen, uitpubliek kunnen toestaan. De twaalfde man is immers een essentieel onderdeel van onze voetbalcultuur. Helaas heeft een aantal supporters dat onmogelijk gemaakt."

De lokale vierhoek benadrukt dat er gesprekken gevoerd moeten worden met supporters om in de toekomst weer uitsupporters toe te laten. De veiligheidsorganisatie wordt daarbij ingeschakeld om tot een gezamenlijk plan te komen.