Vermoedelijke opstelling Duitsland: wisselt Nagelsmann van formatie tegen Spanje?

Vermoedelijke opstelling Duitsland tegen Spanje in de kwartfinale van het EK 2024
5 juli om 07:56
Laatste update: 5 juli om 07:59

Duitsland staat aan de vooravond van een spannende kwartfinale tegen Spanje op het EK. Bondscoach Julian Nagelsmann lijkt opnieuw een verrassende opstelling te overwegen. Na de overwinning tegen Denemarken in de achtste finale wordt er volop gespeculeerd over welke elf spelers aan de aftrap zullen verschijnen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Die Mannschaft met je door!

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Na de terugkeer van Jonathan Tah, die zijn schorsing heeft uitgezeten, rijst de vraag of Nagelsmann zal kiezen voor een drie- of viermansdefensie. Het gerucht gaat dat de bondscoach de defensieve linie mogelijk opnieuw wil versterken door Robert Andrich als extra centrale verdediger te gebruiken, wat eerder tijdens het toernooi al werd getest. Toni Kroos blijft de spil op het middenveld en heeft de taak om het spel te verdelen en de verdediging te ondersteunen.

Voorin wordt verwacht dat Leroy Sané opnieuw de voorkeur krijgt boven Florian Wirtz, terwijl Kai Havertz als diepste spits fungeert. Jamal Musiala en Ilkay Gündogan completeren het aanvallende middenveld, met hun creativiteit en scorend vermogen cruciaal in de strijd tegen Spanje. De keuze voor David Raum of Maximilian Mittelstädt als linksback blijft een ander belangrijk discussiepunt, maar Raum lijkt de favoriet te zijn na zijn solide optreden tegen Denemarken.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum; Andrich, Kroos; Sané, Gündogan, Musiala; Havertz.

De kwartfinale tussen Duitsland en Spanje vindt vrijdagavond om 18.00 uur plaats in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. De winnaar plaatst zich voor de halve finale tegen Portugal of Frankrijk.