VI: naast Driouech ook ander Eredivisie-talent bijna speler van PSV

Ryan Flamingo van FC Utrecht is bijna speler van PSV
4 juli om 16:58

Naast Couhaib Driouech is ook Ryan Flamingo bijna speler van PSV. Volgens clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International is de verdediger van FC Utrecht 'al met één been' in Eindhoven. Een definitief akkoord zou snel in de maak zijn.

Donderdagmiddag werd bekend dat PSV en Excelsior een akkoord hebben bereikt over Driouech. De linksbuiten was in de winter al in beeld om de overstap naar de landskampioen te maken, maar toen wilden de Kralingers hem niet laten gaan. Met de transfersom van ongeveer drie miljoen euro die er nu mee gemoeid is, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de 22-jarige Marokkaan zich speler van PSV mag noemen.

Voor Flamingo zou hetzelfde gelden. PSV bracht halverwege juni een bod uit op de 21-jarige international van Jong Oranje, maar kwam toen nog niet in de buurt van de vraagprijs. Flamingo zou een 'Quinten Timber-achtig' bedrag moeten opleveren voor Utrecht. Twee jaar geleden legde Feyenoord 8,5 miljoen euro neer voor Timber.

Destijds was er nog geen duidelijkheid tussen beide clubs, maar als we de laatste berichtgeving mogen geloven is dat nu wel het geval. Met Flamingo haalt PSV een talentvolle én multi-inzetbare verdediger in huis, want de voormalig Vitesse- en Sassuolo-speler is ook inzetbaar als nummer zes. Tot dusver speelde hij 36 officiële wedstrijden voor Utrecht. Daarin was hij goed voor drie goals en één assist. Flamingo's contract in de Galgenwaard loopt nog tot medio 2027.