Vermoedelijke opstelling Frankrijk tegen Portugal in de kwartfinale van het EK

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: schorsing zorgt voor wissel op het middenveld

5 juli om 11:34
Laatste update: 5 juli om 11:34

Na de overwinning op België en de plaatsing voor de kwartfinales van het EK, bereidt Frankrijk zich voor op een zware wedstrijd tegen Portugal. Didier Deschamps zal moeten schuiven in zijn opstelling door de schorsing van Adrien Rabiot. De Franse coach lijkt vast te houden aan de succesvolle 4-3-3 formatie, met Eduardo Camavinga als waarschijnlijke vervanger van Rabiot. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Les Bleus met je door!

Vermoedelijke opstelling Frankrijk

Met de formatie die tegen België succesvol was, zal Deschamps waarschijnlijk weinig veranderingen aanbrengen. In het doel staat Mike Maignan, die een solide toernooi heeft gespeeld. De verdediging bestaat uit Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Theo Hernandez, die samen een sterke achterhoede vormen.

Op het middenveld zullen N'Golo Kanté, Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga de lijnen uitzetten, waarbij Camavinga de rol van de geschorste Rabiot overneemt. De voorhoede blijft ongewijzigd met Antoine Griezmann op rechts, Marcus Thuram als spits en Kylian Mbappé op links. Griezmann, die ook veel vrijheid krijgt om naar het centrum te bewegen, zorgt voor balans in het team en ondersteunt de verdediging waar nodig.

Camavinga heeft zich tijdens het toernooi bewezen als een waardevolle invaller en krijgt nu de kans om te starten in een cruciale wedstrijd. Deschamps heeft vertrouwen in de jonge middenvelder, ondanks een mindere wedstrijd tegen Polen. De coach benadrukte echter dat er altijd ruimte is voor tactische aanpassingen, afhankelijk van de wedstrijdomstandigheden.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, T. Hernández; Kanté, Tchouaméni, Camavinga; Griezmann, Thuram, Mbappé.

Portugal - Frankrijk begint vrijdagavond om 21.00 uur in het Volksparkstadion in Hamburg. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.