Officieel: Wieffer verbreekt Feyenoord-record en heeft droomtransfer te pakken

Officieel: Wieffer verbreekt Feyenoord-record en heeft droomtransfer te pakken
6 juli om 00:10
Laatste update: 6 juli om 02:43

Mats Wieffer heeft Feyenoord officieel verlaten voor een avontuur bij Brighton & Hove Albion. Beide clubs zijn het eens geworden over een transfersom van naar verluidt dertig miljoen euro plus bonussen, en de middenvelder is inmiddels gepresenteerd door de Premier League-club.

Met deze transfer breekt Wieffer mogelijk het transferrecord van Feyenoord, dat eerder op naam stond van Orkun Kökçü. Wieffer speelde sinds de zomer van 2022 bij Feyenoord, waar hij zowel de landstitel als de KNVB-beker won. Zijn overstap naar Brighton betekent ook goed nieuws voor Excelsior, zijn vorige club, die een doorverkooppercentage van tien procent had bedongen bij zijn transfer naar Feyenoord.

Na een aanvankelijke enkelblessure groeide Wieffer uit tot een vaste kracht in het team van toenmalig trainer Arne Slot. Zijn sterke optredens leverden hem een plek op in het Nederlands elftal, hoewel hij het EK 2024 miste door een blessure. Nu is hij volledig hersteld en klaar voor een nieuwe uitdaging in de Premier League.

Slot wilde Wieffer naar verluidt ook naar Liverpool halen, maar kwam te laat doen het akkoord tussen de speler en Brighton al was bereikt. De geboren Tukker speelde in totaal 79 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij negen keer scoorde en elf assists gaf.