Deze spelers van PSV zijn hun laatste contractjaar ingegaan in Eindhoven

6 juli 2022 om 13:00

Afgelopen vrijdag passeerde de datum 1 juli 2022 en dat betekent dat de profvoetballer weer een nieuw contractjaar is ingegaan. Waar veel spelers nog niet echt na hoeven te denken over hun toekomst bij de club omdat ze nog voor meerdere jaren vastliggen, zijn er ook voetballers die aan hun laatste contractjaar zijn begonnen. Voor welke spelers uit de top drie van de Eredivisie is dit eigenlijk het geval? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij, PSV is nu aan de beurt.

De derde doelman: Boy Waterman

PSV zal zich het komende jaar bezig gaan houden met zes spelers die uit hun contract dreigen te lopen of waarvan het zeker is dat ze vertrekken. De enige doelman die dat betreft, is Boy Waterman. De 38-jarige goalie voegde zich deze zomer bij de selectie van de Eindhovenaren en zal zich in eerste instantie niet gaan mengen in de strijd om een plek als eerste doelman onder de lat. Die strijd zal gaan tussen Walter Benitez en Joël Drommel. Waterman is met een heel ander doel naar PSV gehaald. Buiten zijn keeperskwaliteiten is de doelman namelijk gehaald om de nieuwe lichting te begeleiden. 

Nog één jaar voor deze verdedigers

Derrick Luckassen is één van de twee verdedigers die over een aflopende verbintenis beschikt. De rechtercentrale verdediger kwam in de zomer van 2017 over van AZ naar PSV, maar wist nooit echt te imponeren. Dat zag de vice-kampioen ook en daardoor volgde er in totaal vier uitleenbeurten: Hertha BSC, RSC Anderlecht, Kasimpasa en Fatih Karagümrük waren zijn bestemmingen de afgelopen jaren. Momenteel is Luckassen aangesloten bij de voorbereiding van PSV, maar naar verwachting gaat hij deze zomer nog vertrekken.

De tweede verdediger is de kersverse aanwinst Ki-Jana Hoever. PSV huurt de rechtsback voor een jaar van Wolverhampton Wanderers en hoopte een optie tot koop te bedingen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Het staat dus vast dat de 20-jarige verdediger na afloop van het komende seizoen weer de Noordzee oversteekt om zich weer bij de Wolves te kunnen voegen.

Het laatste jaar van ervaren middenvelders?

In het slot van het seizoen deed PSV hem nog een nieuwe aanbieding, maar de toekomst van Érick Gutiérrez in Nederland is nog allerminst zeker. De Mexicaan kwam destijds over van Pachuca om samen met zijn maatje Hirving Lozano te voetballen, maar verdween na een tijdje naar de achtergrond. Tot zijn comeback aan het eind van vorig seizoen waarin hij weer opleefde onder voormalig PSV-trainer Roger Schmidt, die hem maar wat graag zou willen meenemen naar zijn nieuwe club Benfica. Of Guti bij PSV blijft valt nog te bezien, maar het lijkt er op dat ze in Eindhoven nog niet klaar zijn met hem.

Marco van Ginkel maakte in vergelijking met Gutiérrez een scenario door dat geheel anders is verlopen. De ervaren middenvelder begon nog als basisspeler in het begin van het seizoen bij PSV, maar zag het kansen op speelminuten steeds verder afnemen. Buiten de vele middenvelders die deze zomer al aan werden aangetrokken openen er onder Van Nistelrooij weer nieuwe deuren. Daarom wordt een langer verblijf in het Philips Stadion niet uitgesloten.

Kopen of uitzwaaien

Carlos Vinícius is de enige PSV-aanvaller van wie de verbintenis in de zomer van 2023 eindigt. De Braziliaanse aanvaller begint aan zijn tweede jaar op huurbasis in de lampenstad voordat hij weer terugkeert naar Benfica, de club van Schmidt. Tenzij de Eindhovenaren de optie tot koop lichten in zijn contract, dat moet komend seizoen gaan blijken.

Deze spelers lopen uit hun contract bij PSV in 2023

Boy Waterman
Derrick Luckassen
Ki-Jana Hoever
Érick Gutiérrez
Marco van Ginkel
Carlos Vinícius