Bekend terrein voor Oranje: in deze speelstad neemt Nederland het op tegen Turkije

Bekend terrein voor Oranje: in deze speelstad neemt Nederland het op tegen Turkije
6 juli om 08:25
Laatste update: 6 juli om 08:16

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Turkije. VoetbalNieuws vertelt je in welke stad en stadion die wedstrijd gespeeld gaat worden.

Nederland kent een lastig toernooi. Polen werd verslagen en na het punt tegen Frankrijk leek alles hosanna. Een afgang tegen Oostenrijk leek roet in het eten te gooien, maar door de overwinning op Roemenië en het feit dat Nederland aan de gunstige kant van het schema zit, is de feeststemming terug.

Waar en in welk stadion neemt Oranje het op tegen Turkije?

Het Nederlands elftal treft Turkije op bekend terrein. Echter heeft Oranje geen goede herinneringen aan dit stadion. In Berlijn speelt Nederland in het Olympia Stadion, de thuishaven van Hertha BSC. 

Welke EK-duels werden er al in Berlijn gespeeld?

Naast het groepsduel tussen Nederland en Oostenrijk verzorgde het Olympiastadion twee andere groepswedstrijden. Tijdens de eerste speelronde van het toernooi werd de galavoorstelling van Spanje tegen Kroatië (3-0) gespeeld in de hoofdstad en op de tweede speeldag was het stadion het decor voor het duel tussen de oranje-opponenten Polen en Oostenrijk (1-3). In de achste finale werd het duel tussen Zwitserland en Italië afgewerkt in Berlijn. Italië oogde machteloos en werd door een 2-0 nederlaag uitgeschakeld. Na de kwartfinale tussen Nederland en Turkije verzorgt Berlijn nog één duel, namelijk de finale. Op 14 juli wordt in het Olympiastadion uitgemaakt wie zich de komende vier jaar Europees Kampioen mag noemen. 

Geschiedenis van het Olympiastadion

Het stadion werd in 1936 gebouwd voor de Olympische Spelen en biedt plaats aan bijna 75.000 supporters. Op het WK van 1974 was het Olympiastadion alleen gastheer van drie groepswedstrijden. In 2006 kreeg het stadion een stuk meer aanzien door het organiseren van de finale. Het stadion ging sinds die dag de boeken in als het stadion waar Zinedine Zidane zijn laatste wedstrijd speelde en een rode kaart gepresenteerd kreeg na een kopstoot aan Marco Materazzi.

Mocht Oranje Turkije verslaan, dan wacht een wedstrijd tegen de winnaar van Engeland tegen Zwitserland in Dortmund. Als de halve finale wordt gewonnen, dan reist Oranje voor de derde maal af naar Berlijn aangezien de finale ook in het Olympia Stadion worden gespeeld. Maar eerst: Nederland-Turkije zaterdagavond om 21.00 uur in Berlijn.