Fans van Bayern München zijn een petitie gestart om De Ligt bij de club te houden

Bayern-fans tekenen massaal petitie om De Ligt bij de club te houden

7 juli om 23:05
Laatste update: 7 juli om 23:05

Bayern München moet er alles aan doen om Matthijs de Ligt te behouden, zo stellen een hoop fans van de club. Een aantal fans zijn een petitie gestart om de Oranje-international in Beieren te houden en die is inmiddels al door duizenden supporters ondertekend

De afgelopen dagen wordt De Ligt in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Volgens Engelse media zou de club van Erik ten Hag al een voorstel hebben gedaan aan de Oranje-international en zou Bayern vijftig miljoen euro plus bonussen willen ontvangen. Als het aan fans van Der Rekordmeister ligt, gaat er door de onderhandelingen een streep.

'We willen dat Matthijs de Ligt bij Bayern blijft! Hij heeft bewezen dat hij een wereldklasse verdediger is, zo niet de beste van ons team', begint de beschrijvende tekst bij de petitie. 'Hij is pas 24 jaar oud en heeft nog een geweldige toekomst voor zich. Hij is volwassen, heeft een geweldige mentaliteit en kan zelfs onze aanvoerder worden.'

Of de clubleiding van Bayern München naar dit verzoek gaat luisteren, is de vraag. Naar alle waarschijnlijkheid niet, maar dat De Ligt in het hart van de fans zit, is duidelijk. Bekijk hier de petitie.

Update 07/07: Inmiddels hebben al zestigduizend fans de petitie getekend. De boodschap naar de club is dan ook duidelijk vanuit de achterban: laat De Ligt deze zomer niet vertrekken.