Wanneer en waarom zijn er rustdagen ingepland op het EK 2024?

Wanneer en waarom zijn er rustdagen ingepland op het EK 2024?

8 juli om 13:21
Laatste update: 8 juli om 13:21

Op zondag en maandag zijn er geen wedstrijden gepland op het EK 2024. Tijdens de groepsfase was er iedere dag voetbal te zien, maar nu hebben de spelers en teams rust nodig voor de start van de halve finales. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom dat is en wanneer je nog meer rustdagen kunt verwachten.

Rustdagen EK 2024

Waarom zijn er rustdagen op het EK?

Het EK 2024 begon op 14 juni en de groepsfase eindigde op woensdag 26 juni. Gedurende deze periode waren er dagelijks wedstrijden, wat veel spanning en plezier voor de fans opleverde.

Vanaf nu is het uitkijken naar de ontknoping van het toernooi. Vanaf zaterdag 29 juni begon de achtste finale met de wedstrijden Zwitserland tegen Italië in Berlijn en Duitsland tegen Denemarken in Dortmund. Van 30 juni tot 2 juli werden er dagelijks twee wedstrijden gespeeld.

De rustdagen zijn niet willekeurig gekozen. Het toernooi heeft een strak schema en de rustdagen zijn noodzakelijk om spelers de kans te geven te herstellen. Na de groepsfase zijn er in totaal negen rustdagen gepland.

Wanneer zijn er rustdagen op het EK?

De rustdagen tijdens het EK: donderdag 27 juni, vrijdag 28 juni, woensdag 3 juli, donderdag 4 juli, zondag 7 juli, maandag 8 juli, donderdag 11 juli, vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli.

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 10 juli de halve finale van het EK tegen Engeland. Wanneer Oranje die wint, wacht op zondag 14 juli de finale in Berlijn. Dat betekent dat Oranje na de halve finale dus nog drie volle dagen heeft om weer wedstrijdfit te worden.