VN Man of the Match: aanvaller zorgt voor klein lichtpuntje tegen Oostenrijk

Cody Gakpo VN Man of the Match
25 juni om 20:10

Het Nederlands elftal heeft het laatste groepsduel met 2-3 verloren van Oostenrijk. Cody Gakpo was wederom trefzeker voor Oranje, maar dat mocht dit keer niet baten. Daarom is de aanvaller is uitgeroepen tot de VN Man of the Match!

Er ging veel mis bij de manschappen van Ronald Koeman tegen Oostenrijk. Al snel was er een achterstand en de gehele wedstrijd wilde er weinig lukken. Een mogelijke donderspeech in de rust moet geholpen hebben, want kort na de rust viel de gelijkmaker. Na een snelle counter ontving Xavi Simons de bal van Lutsharel Geertruida en deze speelde hij op zijn beurt op Gakpo. De Liverpool-aanvaller kapte zijn directe tegenstander knap uit en schoot onberispelijk binnen.

Lang kon Oranje niet genieten van de goal van Gakpo, want niet veel later viel de 1-2. Toch was Gakpo de gehele wedstrijd gevaarlijk met zijn acties. Door de treffer van de 25-jarige is hij ook mede-topscorer van het Europees Kampioenschap. Slechts een handvol spelers scoorden twee doelpunten op het EK in Duitsland en daar behoort Gakpo nu toe. Ondanks de nederlaag was Gakpo een van de weinige lichtpuntjes en dus werd hij bekroond met VN Man of the Match