Vermoedelijke opstelling Engeland: bekritiseerde Southgate voert wijzigingen door in elftal

Vermoedelijke opstelling Engeland: bekritiseerde Southgate voert wijzigingen door
25 juni om 17:30
Laatste update: 25 juni om 17:30

Engeland neemt het dinsdagavond op tegen Slovenië. Na twee wedstrijd staat de teller op vier punten en mogen de allesbehalve overtuigende mannen van Gareth Southgate nog flink aan de bak. VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen.

Tegen Servië was Engeland allesbehalve overtuigend. Met de hakken over de sloot werden er drie punten gepakt, maar enkele dagen later kregen The Three Lions de deksel op de neus. Een terechte voorsprong werd al snel teniet gedaan tegen Denemarken en men mocht van geluk spreken dat er niet werd verloren. Tegen Slovenië zal men uit een ander vaatje moeten tappen.

Waar menig analist in Engeland schreeuwt om veranderingen, zal Southgate toch vast gaan houden aan zijn elftal. Niet helemaal, want op het middenveld zal de Engelsman gaan wisselen. Trent Alexander-Arnold stond de afgelopen twee wedstrijden naast Declan Rice, maar zal terug de defensie in gaan. Niet aan zijn vertrouwde rechterkant, maar linksachter in plaats van Kieran Trippier.

Hierdoor komt er een plaats centraal naast Rice en achter Jude Bellingham vrij. Een optie is Kobe Mainoo, maar Conor Gallagher lijkt de voor de hand liggen de optie. De Manchester United-middenvelder maakte nog geen minuut terwijl Gallagher de vaste invaller was de afgelopen twee wedstrijden. Phil Foden mag wel blijven staan. De creatieveling voelt de hete adem van Cole Palmer en Anthony Gorden, maar zal het vertrouwen behouden.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Alexander-Arnold, Gallagher, Rice, Jude, Foden, Saka; Kane