Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman schuift voorin, Veerman terug in de basis

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman schuift voorin, Veerman terug in de basis
25 juni om 07:00
Laatste update: 25 juni om 07:58

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond op tegen Oostenrijk in de laatste wedstrijd van de poulefase. Ronald Koeman zal al weten welke elf namen er op het veld gaan staan en VoetbalNieuws geeft je de vermoedelijke opstelling.

Na een overwinning op Polen en een gelijkspel tegen Frankrijk staat Oranje er goed voor. Als koploper van poule D gaan de mannen van Koeman de laatste speelronde in en sinds maandagavond weet iedereen dat de volgende ronde, minimaal als beste nummer drie, als is bereikt. Toch zal tegen Oostenrijk enkel de overwinning het doel zijn.

Dat Bart Verbruggen zal starten, zal geen verrassing zijn. Voor hem worden ook geen wijzigingen verwacht. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij bewaken het centrum, terwijl Nathan Aké en Denzel Dumfries de vleugels bestrijken.

Op het middenveld en de aanval zal wel geschoven worden. Jeremie Frimpong zal naar verwachting weer op de bank beginnen. Tegen Frankrijk stond de vleugelaanvaller in de basis, maar zijn positie aan de rechterkant zal weer overgenomen gaan worden door Xavi Simons. Op het middenveld komt daardoor een plek vrij en die wordt veroverd door Joey Veerman. De PSV'er zat na zijn basisplaats tegen Polen op de bank tegen Frankrijk, maar lijkt terug te keren in de basis.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo