Done deal: Belgisch toptalent (16) tekent driejarig contract bij Ajax

Done deal: Belgisch toptalent (16) tekent driejarig contract bij Ajax
24 juni om 17:10

Jorthy Mokio (16) heeft zijn eerste profcontract bij Ajax getekend tot 2027. De Belgische verdediger, die tot dusver bij KAA Gent speelde, verlaat de club na een succesvolle medische keuring. Ondanks de inspanningen van de Belgen om Mokio te behouden, koos het talent voor een avontuur bij Ajax, dat hem vastlegt tot 2027.

De afgelopen maanden deed Gent er alles aan om Mokio en zijn familie te overtuigen te blijven, maar zij besloten voor Ajax te kiezen. Mokio zal in Amsterdam meetrainen met het eerste en wedstrijden spelen bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Mokio speelde vier officiële wedstrijden voor het eerste van Gent.

Naast Ajax toonden volgens De Telegraaf ook grootmachten als Bayern München en FC Barcelona interesse in Mokio. Vooral Bayern, met trainer Vincent Kompany, probeerde hem nog op het laatste moment te verleiden tot een overstap naar Duitsland. Desondanks koos Mokio voor het sportieve plan dat Ajax hem voorlegde. In Amsterdam treft hij met Mika Godts in ieder geval een landgenoot.