Dit is de vermoedelijke opstelling van Oostenrijk tegen Nederland op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Rangnick wisselt flink tegen Oranje

25 juni om 08:14
Laatste update: 25 juni om 06:55

Oranje staat voor een cruciaal duel tegen Oostenrijk in de groepsfase van het EK. Na de eerdere verrassende, maar succesvolle opstelling van bondscoach Ralf Rangnick tegen Polen, zijn de verwachtingen hoog in het Alpenland. De Oostenrijkse coach heeft waarschijnlijk weer enkele wisselingen in petto, mede door blessures binnen de selectie. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van het ÖFB-team met je door!

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk

Patrick Pentz heeft zijn plek als eerste doelman van Oostenrijk veiliggesteld na sterke optredens tegen zowel Frankrijk (0-1 verlies) als Polen (1-3 winst). Hij zal ook tegen Nederland onder de lat staan. In de verdediging zijn er enkele wijzigingen te verwachten. Gernot Trauner van Feyenoord is helaas uitgeschakeld door een spierblessure, waardoor Kevin Danso waarschijnlijk weer in de basis start naast Philipp Lienhart. Stefan Posch neemt plaats op de rechtsbackpositie, terwijl voormalig PSV'er Phillipp Mwene de linkerkant verdedigt.

Op het middenveld wordt een controlerend duo verwacht bestaande uit Konrad Laimer en Nicolas Seiwald. Voormalig Ajacied Florian Grillitsch zal hierdoor waarschijnlijk op de bank beginnen. De flanken worden naar verwachting bezet door Marcel Sabitzer en Patrick Wimmer.

Voorin lijkt Michael Gregoritsch de voorkeur te krijgen boven Marko Arnautovic, die in de wedstrijd tegen Polen al indruk maakte met zijn spel. De creatieve spil op tien is Christoph Baumgartner, die verzekerd lijkt van een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Laimer, Seiwald; Wimmer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch.

Het allesbeslissende laatste groepsduel tussen Nederland en Oostenrijk begint dinsdagavond om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.