Joshua Zirkzee is ziek

Selectie Oranje kent afwezige: 'aanvaller is ziek geworden en mist training'

24 juni om 11:45

Joshua Zirkzee is niet geheel fit en moet de training van Nederland richting het duel met Oostenrijk overslaan. De aanvaller is ziekjes, aldus de NOS. Daarmee kent de selectie van Ronald Koeman wederom een probleem.

'Joshua Zirkzee heeft vandaag de training van het Nederlands elftal overgeslagen. Hij is ziekjes', aldus NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. 'Het is nog niet duidelijk of hij meereist naar Berlijn, waar Nederland morgen tegen Oostenrijk speelt.' Daarnaast weet Voetbal International te melden dat het niet de eerste training is die de aanvaller mist. Op zondag was Zirkzee ook niet aanwezig.

Zirkzee werd door Koeman uit de Verenigde Staten overgevlogen om alsnog als 26e speler aan te sluiten bij de selectie. Eerder kende Oranje al een blessure-probleem met Brian Brobbey, maar zijn mogelijke vervanger treft het nu ook. Dit Europees Kampioenschap kwam de spits van Bologna nog niet in actie.

Eerder op de dag werd er wel transfernieuws rond Zirkzee bekend. Manchester United zou zich officieel hebben gemeld bij Bologna voor zijn diensten. De ploeg van Erik ten Hag is bereid de veertig miljoen euro neer te leggen die als clausule in zijn contract staat. Al langere tijd onderhandelt de entourage van Zirkzee met The Red Devils. Tot een akkoord kwam het nog niet.