Teleurgestelde De Ligt praat met psycholoog: dit zegt de Oranje-verdediger

Dit zegt De Ligt over reserverol bij Oranje
23 juni om 16:20

Matthijs de Ligt is teleurgesteld over zijn reserverol op het EK in Duitsland. De Oranje-verdediger zorgt er mede door het praten met een psycholoog voor dat hij niet minder plezier aan het EK beleeft. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van De Ligt met je door!

Bondscoach Ronald Koeman geeft op het EK Stefan de Vrij de voorkeur boven De Ligt. "Ik had van mezelf het gevoel dat ik goed in vorm was, dat heb ik de tweede seizoenshelft ook laten zien bij Bayern. Die lijn had ik hier graag door willen trekken. In die zin is het een valse start van het toernooi", reageert De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"De concurrentie in de verdediging is groot. Ik heb tijdens mijn voetbalcarrière wel geleerd dat de start van een toernooi of seizoen leuk is, maar dat het vooral om het einde draait", vervolgt de verdediger. "Daarom ben ik ook relatief rustig. Ik heb ook wel het gevoel dat er dit toernooi iets gaat gebeuren waardoor ik nog belangrijk kan zijn. Dat zorgt ervoor dat ik op trainingen mijn uiterste best doe en altijd zo fit mogelijk probeer te zijn."

Om te zorgen dat hij zijn plezier niet verliest op het EK, is De Ligt aan de gang gegaan met een psycholoog. "Dit soort momenten kunnen zwaar zijn. Door er over te praten zorg je ervoor dat het lichter wordt en kan je de energie weer op het veld geven in plaats van die te verspelen aan dat soort gedachten. Ik train altijd om mezelf beter te maken. Dat is nu niet per se anders."