Dit gaat de UEFA doen aan de vele veldbestormingen tijdens het EK

23 juni om 15:43
Laatste update: 23 juni om 15:44

De UEFA gaat onderzoek doen naar de chaos tijdens de EK-wedstrijd tussen Portugal en Turkije, waarin Cristiano Ronaldo meerdere keren werd lastiggevallen door veldbestormers. Dat meldt de Europese voetbalbond in een officieel statement.

UEFA pakt veldbestormingen tijdens het EK aan

Tijdens de 3-0 overwinning van Portugal op Turkije werd Cristiano Ronaldo benaderd door maar liefst zes veldbestormers. De 39-jarige aanvaller nam een selfie met een jonge fan die het veld opliep in de tweede helft. Ronaldo raakte echter geïrriteerd toen drie andere supporters hem naderden vlak voor het laatste fluitsignaal. Twee andere mannen braken door de beveiliging tijdens de feestelijkheden na de wedstrijd, wat leidde tot bezorgdheid bij Portugal-coach Roberto Martinez over de veiligheid van de spelers.

"De intenties van de fans waren deze keer goed, maar er kan een moment komen dat dat niet zo is en dan zijn spelers aan hun lot overgeleverd", aldus Martinez, "Misschien is dit een boodschap aan de fans dat dit niet de juiste manier is. Het is niet goed dat de spelers zo worden benaderd op het veld."

De UEFA heeft aangekondigd de beveiliging in de stadions tijdens het EK te verhogen. Die verklaring kwam een dag na de ongeregeldheden in Dortmund. "Veiligheid in de stadions, op de velden en op andere plekken waar de teams verblijven is onze absolute prioriteit", aldus de UEFA. De bond kondigde aan extra veiligheidsmaatregelen te zullen nemen in de stadions om dergelijke incidenten te voorkomen, maar wilde vanwege veiligheidsredenen niet specificeren wat deze maatregelen zullen zijn.

Daarnaast herinnerde de UEFA de bezoekers eraan dat het betreden van het veld een overtreding van de stadionreglementen is, wat leidt tot verwijdering, een stadionverbod voor de rest van het toernooi en aangifte bij de politie.